Vélemény: Benton termékek

Múlt hónapban rendeltem két Benton mintacsomagot, amely a következőket tartalmazta: Aloe BHA Skin Toner (aloe verás szalicilsavas savas tonik), Snail Bee High Content Essence (csiga-méh eszencia), Aloe Soothing Gel (aloe verás nyugtató gél), Snail Bee Steam Cream (csiga-méh arckrém).



Már évek óta csak koreai termékeket használok az arcbőröm ápolására, bár eddig csak Skinfood-ot, Missha-t és Etude House-t próbáltam. Összességében meg voltam elégedve velük.

Ez a négy minta körülbelül 2-3 hétig volt elég, bár csak esténként használtam őket egy alapos arctisztítás után. A tonik fogyott el először, ezt követte az aloe gél, majd a csiga-méh eszencia, végül a csiga-méh krém.

A felsorolás szerint egymást követően vittem fel őket a Missha Creamy Green Tea Latte arctisztitó használata után.
  1. Aloe BHA Skin Toner (aloe verás szalicilsavas tonik):
    Különösebben nem tér el az állaga más tonikokétól. Sajnos nem sok használatra volt elég a minta, így túl sok jótékony hatását nem tapasztaltam, viszont nem marta a bőröm egy picit sem. Leginkább problémás bőrre ajánlott, de minden bőrtípusnál megállja a helyét. Állítólag segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, a mitesszereket és pórusösszehúzó hatása van.
  2. Snail Bee High Content Essence (csiga-méh eszencia):
    Az egyik kedvencem az összes közül. Olyan kellemes érzetet hagy maga után. Rendkívül hidratálttá tette a bőrömet, mégsem zsírosított, gyorsan beszívódott.
    Kicsit nehéz volt ebből az üvegből kiütögeti ezt a zselés anyagot, de az eredeti kiszerelés amúgy pumpás. Károsodott bőrre ajánlott, pl. pattanások után maradt hegek ellen. Állítólag csökkenti az apróbb ráncokat és egységesebb bőrtónust varázsol.
  3. Aloe Soothing Gel (aloe verás nyugtató gél):
    Kifejezetten örültem, hogy végre ez tégelyben van. Mivel irritált, érzékeny és problémás bőrre ajánlott, így leginkább olyan területekre vittem fel, ahol kipirosodott a bőröm, vagy pattanásom volt. Őszintén szólva nem sok különbséget éreztem a csiga-méh eszencia és e között. Mintha tényleg kevésbé lett volna a használata után piros a bőröm, de lehet csak bebeszélem magamnak. Sajnos nem győzött meg annyira, bár nekem nem is olyan érzékeny a bőröm, hogy látványos legyen a változás.
  4. Snail Bee Steam Cream (csiga-méh arckrém):
    A legvégén a gőz eljárással készült, tisztított csiganyálkát és méhmérget tartalmazó krémet kentem fel. Ez már egy erősebben hidratáló krém. Ez tényleg csak éjszakai krémként használnám, mert kicsit fénylik tőle a bőröm, de reggelre viszont ennek nyoma sem marad. Ez a krém is az egyik kedvencem lett, bár tényleg szigorúan éjszakára alkalmas a kevert bőrömre. A csiga-méh eszenciához hasonló hatóanyagokkal bír, ám gazdagítva a további jótékony csodákkal: EGF (segíti a sejtmegújulást), hialurona (a bőr vízmegtartó képességét javítja). A csigás krémekre jellemzően van egy olyan jellegzetes textúrája, amit nem is tudok mihez hasonlítani... nem, nem olyan undin csiganyálas.
Snail Bee Steam Cream 
Snail Bee High Content Essence & Snail Bee Steam Cream 
Óriási nagy piros pont a Benton-nak! A termékeik nem tartalmaznak vizet, tehát a legtöbb termékkel ellentétben a Benton termékeknél nem a vízért fizetünk. Az összes Benton termék parabén, ásványi olaj, alkohol, benzofenon, kémiai tartósítószer, szteroid, parfüm és mesterséges színezék mentes. Minden bőrtípusra ajánlottak a termékeik.

Sajnos ez a kis mintacsomag nem volt elég ahhoz, hogy látványos eredményt vehessek észre. Az biztos, hogy tetszett minden egyes része az általam próbált kencéknek. Együtt használva ennyi idő alatt mintha egy-két foltom halványodott volna. Összességében jó termékek, megérnek egy próbát.

Újravenném?
Nagyon szeretném valamelyik csigás terméket kipróbálni hosszú távon teljes kiszerelésben, esetleg az aloe verás tonikot is. Még nem tudom, hogy valamelyikük is a piperepolcomon fog csücsülni mostanában, de van rá esélyük.

Honnan szereztem be és mennyiért?
eBay - bringbringshop
$5.39 (kb. 1200 Ft)
A termékek teljes kiszerelésű árai 3000-4000 Ft körül vannak eBay-en, de aukción olcsóbban is hozzájuk lehet jutni.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése